söndag 2 april 2017

Dag 129: Vandraren

(Nordman - 2014-versionen)

Bluff
km 3000

Vandraren har ingenstans att gå när han kommit fram till slutet.
Nej, det är kanske så. För nu är vi där och jag vet inte riktigt vad som händer nu.

Sista dagen var egentligen bara en formsak. Det skulle bara göras, ca 30 km på inledningsvis gång-/cykelbana och sedan vägvandring i rätt hyggligt väder. Våran fransk-chilensk-tjeckisk-svenska sextett fick snart sällskap av en trio amerikaner - Dani, Jordan och Sarah - som redan börjat firandet genom att bara ha 95% vatten i vätskeblåsorna. Finurligt.
Det har aldrig varit så nära som nu...

Till våran räddning kom att en bit av leden var avstängd pga tjurar i hagarna så vi fick traska än längre längs State Highway 1 genom Bluff by men passerade iaf en liquor store. Så beväpnade med skumvin (varken kallt, torrt eller gratis men å andra sidan inte champagne heller) och öl gick vi med lätta steg mot Stirling Point och södra änden av Te Araroa. Där var redan raskare hikers på plats och hejade på oss sista biten och vi gjorde givetvis samma sak för de som kom in senare (vid det här laget känner man i princip alla som är runt en på leden).
Jag, Seb, Radek, Jime, Damien, Sarah, Julien

Dagens bubblare

De flesta av oss stannade i Bluff på samma vandrarhem för lite ytterligare firande på kvällen och sen på morgonen var det "The breaking of the fellowship" och folk börjar röra sig vidare mot nästa anhalt varthän det än må vara.

Så nu kan ju Te Araroa-bloggen anses vara över men några saker har jag kvar att skriva, gott och blandat som inte fått plats hittills. Och så är det ju en del tid kvar innan det är dags att fara hem så det kan säkert komma ytterligare appendix vad det lider.

4 kommentarer:

  1. Stort grattis TF! Har varit ett nöje att följa ditt äventyr. Sitter här med morgonkaffet och njuter av dina senaste två inlägg. Får erkänna att det var lite gåshud över det här inlägget. Måste varit en magisk känsla att nå målet. Kul att ni fick fira det tillsammans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det blev en riktigt lyckad avslutning får man säga. Totalt tror jag att vi räknade in ett 20-tal som slutade på samma dag!

      Radera
  2. Stort grattis! Ingen dålig prestation! Njut av detta nu! Ser fram emot appendix.

    SvaraRadera